Nyheder, hjælp og support til WordPress 5.2

WordPress 5.2 skulle blive frigivet sidst i april 2019. Jeg har fulgt lidt med på sidelinjen og testet lidt i beta’en for at se nærmere på mulighederne der snart bliver standard.

Denne version vil give os forbedringer til block editoren, Sundhedscheck af siden, samt flere forskellige rettelser og forbedringer.

Der arbejdes stadig på WordPress 5.2, det er derfor ikke sikkert at alle funktioner der er beskrevet i artiklen kommer med i den endelige frigivelse.

wordpress 5.2

Engang imellem sker der fejl under en opdatering, ofte vil det herefter ikke være mulig at logge på sit admin panel i WordPress..og siden vil ofte vise som en blank side.. når det sker vil der blive sendt en mail til admin med et link til admin panellet med et fail safe mode link, så man kan komme ind og rette fejlen.

Forbedret ydelse i block editoren

Den nye editor er allerede i dag meget hurtigere end den klassiske editor.. men den nye har en evne til at blive lidt tung når man laver lange indlæg.. der er noget man nu retter op på ved at ved booste ydeevnen, men også når du sidder og skriver vil du opleve at der er sker noget ret drastisk da den tid skal trykke på en taste på en tast bliver halveret for at blive registeret.. det vil være med til at få din oplevelse til at føles at der er langt mere flydende at skrive og rediger dine indlæg.

Mere tilgængeligt

Det er et overordnet mål for WordPress at demokratiserer processen at publicerer og lave softwaren tilgængeligt for alle, der vil i WordPress 5.2 være flere forbedringer til block editoren

  • Block editoren vil nu understøtte minimerede animationer i brugerindstillinger.
  • Indlægs slug vil have forbedret hjælpe tekst så den bliver nemmere at finde
  • Det bliver nemmere at navigere gennem siden via tastaturet
  • Skærmoplæsning vil også blive optimeret med nye meddelelser, de eksisterende meddelelser vil også blive lavet tydeligere

Introduktion af nye blokke

WordPress 5.2 vil introducerer følgende nye blokke til standard editoren, nogle af dem var i forvejen kendt som Widgets, men kan du også bruge dem på sider og indlæg.

  • RSS block – vil gøre det nemmere at hente dynamiske feeds ind i WordPress sider og indlæg.
  • Amanzon Kindle blok – der gør det muligt at hente indhold fra Amazon Kindle
  • Søge blok – der tilføjer søgefunktionen til sider og indlæg.
  • kalender blok – der viser dine indlæg på en klikbar kalender
  • mærkat blok  – også kendt som tag cloud der henter nøgleord fra ind i indholdet.

Et nyt værktøj til håndtering af blokke

Som standard er der i block editoren flere forskellige blokke, men der findes også plugins og temaer der tilføjer nye blokke.

Mange bruger kun nogle få blokke til daglig.. derfor kan det godt være en god ide at skjule dem man ikke bruger..det vil lette arbejde med at lave nye indlæg rigtig meget..

Block Manager

Minimumskrav til php version

Der er millioner mennesker verden over der bruger WordPress, siderne bliver hostet på alle mulige udbyderer på yderest foreskellige senarier og opsætninger.

Det er derfor WordPress understøtter gamle php versioner, det kan give lidt problemer med sikkerhed, understøttelse af forskellige plugins og sidst men ikke mindst ydelsen.

WordPress 5.2 sætter minimumskravet til php til ver.5.6

Brugere af ældre php ver. en 7.3.2 vil se en notifikation om at de bruger en ældre php version og den vil bede dig om at opdatere.

helbredstjek Sundhedscenter